Агнешко краче обезкостено
Тегло 2.4lb.
Препоръка за печене х20 мин на паунд или до достигане 240 F вътрешна температура, при температура на фурната 325 F
След 70 мин температурата беше достигната.
Стана много вкусно сочно и не беше тегаво
За да има приятен аромат печеното месо и да не прегаря мазнината, поставете в тавичката няколко малки главички обелен кромид лук. След това ги поднесете като гарнитура.
В соса от печеното месо прибавете малко сметана. С него можете да залеете гарнитура от варени картофи, ориз, грах или зелен фасул.
Поръсете обилно месото с едра морска сол. Оставете го да стои похлупено 3 - 4 ч. След това почистете хубаво месото от солта и го изпечете на грил или запънато в алуминиево фолио.
Намажете месото, което ще печете на скара, със следната смес: 1/2 чаша олио. 2 - 3 супени лъжици оцет. 1 - 2 скилидки стрит чесън, 1 връзка ситно нарязан магданоз, по едно стръкче розмарин и мащерка, 1 дафинов лист, 1 ситно нарязана люта пиперка (по желание). Сместа се съхранява в добре затворена бутилка в хладилника. Ако вместо олио сложите зехтин, месото ще има особено пикантен вкус.
Пилето за печене намажете отвътре и отвън със смес от 2-3 супени лъжици разтопено краве масло, 2 лъжици лимонов сок и 2 скилидки стрит чесън.
Месото за шницели трябва да е от плешката или от фи-лето. Нарежете го на тънки филийки напречно на мускула. Начукайте всеки шницел, натрийте го от двете страни с черен пипер и горчица и го натопете в разтопено краве масло. Сло-жете ги в хладилника в затворен съд. След 3 - 4 ч изпържете шницелите.
Когато панирате шницели, прибавете малко къри в гале-тата. Разбийте яйцата с малко газирана вода, прибавете боси-лек и стрит чесън и ги оставете да почиват 15 мин. В сместа за паниране прибавете малко настърган кашкавал, стрит чесън, ситно нарязан магданоз и 1 лъжица олио.
За да са сочни кюфтетата, оваляйте ги преди пърженето в галета (счукан препечен хляб).
Сложете суровия черен дроб за 2-3 ч в прясно мляко.
Варете кренвиршите 5 мин в бяло вино с 1/2 дафинов лист.
Прибавете кости и кожички от пушено месо в ястня от зеле, боб, картофи.
Когато пълните пиперки със сирене и яйца, сложете в плънката един настърган домат и половин филия хляб.
No comments:
Post a Comment