НОВОГОДИШНИ КУРАБИЙКИ
1ч.ч.масло
1/2ч.ч.пудра захар
1жълтък
1с.л.коняк
3ч.ч.брашно
1бакпулвер(1ч.л.)
125гр.бадеми(обелени)
1/2кг пудра захар (за поръсване)
Разбиваме маслото с миксер до побеляване,добавяме бавно пудрата захар,жълтъка и коняка.Бакпулвера се смесва с брашното и се прибавя към маслената смес.Слагат се и бадемите(накълцани).Тестото се замесва и ако е необходимо се добавя още брашно.Оформят се топчета с големината на орех.Притискат се леко,да станат дискчета и отгоре се слага цял бадем.Поставят се в намаслена тава.Пекат се на умерена фурна за 25мин.
Съдът в който ще се поставят се поръсва с част от пудрата захар,отгоре редим готовите курабии(докато са още топли) и поръсваме с останалата захар.
P.S. Пудрата захар НЕ трябва да се замества с обикновена захар.Бадемите НЕ трябва да са печени предварително.За по-лесно обелване на суровите бадеми, варим вода в джезве махаме я от котлона и изсипваме вътре бадемите, покриваме съдът за няколко минути,след това люспите се отстраняват много лесно.Коняка може да се замести САМО с бренди.В Гърция под умерена фурна имат предвид около 200градуса.
Tuesday, January 05, 2010
КУРАБИЙКИ
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Subscribe Now: standard
Ratings and Recommendations by outbrain
За мен
- Iliana
- Tuscola, il, United States
- Currently, I am an MBA student at EIU. This blog will follow my studies in Corporate taxation
No comments:
Post a Comment