Ягодки
Продукти:
- 1 к.ч. смлени орехи
- 1 белтък
- 1 ч.ч. смлени чаени бисквити
- 1 ликьорена чашка ягодов сироп/натурален сок (прибавя се на капки, за да не стане рядко; може и да не отиде всичкият; трябва да се получи тесто с консистенцията на поразмекнат пластилин)
Всичко се смесва и се правят топки, които се оформят като ягоди. Потапят се в червена боя и се овалват в кристална захар (сладкарска боя, но ако нямате - боя за яйца, според указанията ù; аз разтварям една капсулка в 100-тина мл вода). Забождат им се листчета от чемшир (аз нямах и ги замених с листа от мента) и се оставят 5-6 часа, докато напълно изсъхнат.
Черешки
Продукти:
- 1 жълтък
- 1 ч.ч. пудра захар
- 1 ч.ч. смлени орехи (ако тестото стане много гъсто и се рони, се прибавят няколко капки сок)
Всичко се смесва и се правят малки топчета (колкото череша, естествено). Потапят се в червена боя и се овалват в кристална захар. Забождат се две по две с борови иглички. Оставят се, докато изсъхнат напълно.
No comments:
Post a Comment