Sunday, October 25, 2009

Телешко варено

Продукти:
500г телешко месо - може да е джолан и/или рагу или телешки гърди от тях става също много хубав бульон
ок. 500г картофи, на по-едри парчета
1-2 моркова
1 глава лук
1 няколко стръка целина
1 дафинов лист
няколко зърна черен пипер
сол на вкус
1-2 чл хрян настърган


1. Сложих добре измитото месо в тенджера под налягане със малко сол, дафинов лист и черен пипер.  Залях го с вода да покрие месото. Затворих капака и варих 20 мин след като парата започне да надига камбанката.
2. След като се охлади тенджерата добавих всичко останало и оставих да поври още 10 мин докато се сварят зеленчуците.
Поднесох поръсено с нарязан магданоз и бучка масло в купичката.
С печени филийки с масло разбира се

No comments:

Post a Comment

Subscribe Now: standard

Ratings and Recommendations by outbrain

За мен

Tuscola, il, United States
Currently, I am an MBA student at EIU. This blog will follow my studies in Corporate taxation