Sunday, October 25, 2009

Телешко с ябьлки (Кипър) - рецепта

Благодарение на БГ Кулинар

Приготвяне

Продукти
500 гр  телешко месо
80 гр  лук кромид стар
1000 гр  ябълки
2 бр.  лимон
40 мл  доматено пюре
1/2 гл.  целина
3 ск.  чесън стар
1 бр.  дафинов лист
3 ч.л.  червен пипер

1.Нарежете месото на малки парчета и задушете с олиото, подправките и нарязания наситно лук
2.Добавете обелените и нарязани н чесъна, целината и 2 водни чаши вода
3.Оставете ястието да поври на тих огън около 30 минути
4.Извадете месото, а останалата част пасирайте
5.Върнете месото, добавете сока от лимоните и оставете на котлона да поври още 5 минути
Сервирайте ястието с картофено пюре или варен ориз.

No comments:

Post a Comment

Subscribe Now: standard

Ratings and Recommendations by outbrain

За мен

Tuscola, il, United States
Currently, I am an MBA student at EIU. This blog will follow my studies in Corporate taxation