Благодарение на БГ Кулинар
Приготвяне
Продукти
500 гр телешко месо
80 гр лук кромид стар
1000 гр ябълки
2 бр. лимон
40 мл доматено пюре
1/2 гл. целина
3 ск. чесън стар
1 бр. дафинов лист
3 ч.л. червен пипер
1.Нарежете месото на малки парчета и задушете с олиото, подправките и нарязания наситно лук
2.Добавете обелените и нарязани н чесъна, целината и 2 водни чаши вода
3.Оставете ястието да поври на тих огън около 30 минути
4.Извадете месото, а останалата част пасирайте
5.Върнете месото, добавете сока от лимоните и оставете на котлона да поври още 5 минути
Сервирайте ястието с картофено пюре или варен ориз.
No comments:
Post a Comment