5-6 филии хляб. Хляба трябва да е сух -стар или оставен от предния ден да изсъхне. Казват с ръчен хляб се получават по добри резултати. Може би защото е с по грубо брашно, с по-големи пори и повече можеш да усетиш вкуса на яйцата.
2 яйца
2 сл прясно мляко. Ако млякото е повече. панировката става много течна и не така лепкава. Така се загубва вкуса на яйцето. Ако се пропусне млякото/може да се замести и с вода със същия резултат, хлябът не става така мек и пухкав.
1 щипка сол.
Олио за пържене
Как ги направих
Пуснах котлона на 5.5.
Сложих малък тиган - окло 25см диамертър с 3-4 сл олио
Разбих яйцата със солта и млякото.
Капнах една капка от сместа в олиото.
Нарязах филиите на около 1см.
Изчаках докато капката панировка започна да се пържи.
Потопих бързо филиката в панировката, отцедих и я сложих в тигана. Филийките се пържат много бързо и са готови за по-малко от минута.
Готовите филийки подредих на няколко пласта кухнененска хартия за да се отцеди мазнината.
Допълнителни идеи за сервиране
Напръскани с пудра захар
Намазани с крема сирене и поръсени с накълцани плодове.
Намазани с мед и поръсени с орехи.
Напръскани със захар и канела.
Наръсени с кафява захар.
Наръсени с насърган кашкавал/сирене
No comments:
Post a Comment