Tuesday, January 02, 2018

Пай с Орехи

Фурната се загрява до 350F
За кората -
1.5 чаши брашно
1/2 чл сол
2 сл захар
1/2чч охладено масло.

Сухите съставки се смесват. Маслото се нарязва на малки кубчета , добавя се към брашното и се смесва добре с помощта на вилица. докато заприлича на груби трохи. Добавят се 4 сл ледено студена вода и се разбърква докато се оформи тесто. На набрашнена повърхност се разточва тестото. Слага се н тавичката и се изрязва излишъка. Така приготвената тава се слага в хладилника.
Необходими орехи - 1чч , половинки 1 чч четвъртинки и 1/2 чч малки парченца.
3 яйца, леко разбъркани добавя се
3/4 чч лек царевичен сироп,
2 сл тъмен царевичен сироп
3/4 чч светло кафява захар.
2 сл с разтопено масло, щипка сол и най-малките парченца орехи.

Може да се добави 1 чл ванилия по желание 
На дъното на тавичката с кората се разпределят четвъртинките орехи, отгоре се изсипва ореховата смес и после се покрива с ореховите половинки.
Тавата се слага на по-голяма тава за да предотврати изкипяване. Пече се открит, като се внимава да не изгорят орехите най-отгоре.
Пече се около 1 час или докато се втвърди ореховия пълнеж. Охлажда се за около един час и се поднася с ванилов сладолед.

No comments:

Post a Comment

Subscribe Now: standard

Ratings and Recommendations by outbrain

За мен

Tuscola, il, United States
Currently, I am an MBA student at EIU. This blog will follow my studies in Corporate taxation