Friday, September 03, 2010

Сладкиш с праскови

Продукти:

500-600 г праскови или сини сливи

2 големи яйца

250 г захар + 2 с л за поръсване

200 г заквасена сметана или кисело мляко

200 мл прясно мляко

125 г разтопено масло + още за намазване

350 г брашно

3 ч л бакпулвер

1 ванилия

 

Плодовете се измиват и костилките се махат.

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване.

Добавят се последователно заквасената сметана, прясното мляко и разтопеното масло. Разбива се много добре.

Накрая се прибавя пресятото и смесено с бакпулвера брашно.

Изсипва се в предварително обилно намаслена кръгла форма.

Прасковите се нарязват на тънки парчета и се нареждат върху тестото. Поръсват се с 2 с л захар. За да не потънат плодовете в тестото може първо сладкишът да се запече за 10-15 минути и тогава да се наредят плодовете върху него.

Сладкишът се пече около 50-60 минути в предварително загрята фурна на 180С.

No comments:

Post a Comment

Subscribe Now: standard

Ratings and Recommendations by outbrain

За мен

Tuscola, il, United States
Currently, I am an MBA student at EIU. This blog will follow my studies in Corporate taxation