Friday, September 03, 2010

ТОРТА С ЯГОДИ

Продукти за тортата:

0906001344 
Blatove

4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 ванилия


350F 20 min
2 бр готови блата
300 г кисело мляко (с висока масленост)
100 г захар + 4-5 с л за поръсване на ягодите
500 г ягоди 
300 мл студена течна сметана
2 ванилии
сока на един лимон
1 и 1/3 пак. желатин
За украса:
200 г ягоди
150 г студена течна сметана

Приготвяне:
Ягодите се почистват, измиват и нарязват на парчета. Поръсват се с 4-5 с л захар и се оставят настрана. 
Желатина се разтваря в малко студена вода и се оставя да набъбне.
Сметанате се разбива докато се сгъсти.
Киселото мляко се разбива с ванилията, захарта и сока от лимона до хомогенен крем. Загрява се леко. Желатина се разтопява на водна баня и се смесва с киселото мляко. Добавя се сметаната и се разбърква добре. накрая се добавят и отцедените от сока ягоди.

На дъното на тортена форма се поставя единия блат и леко се сиропира с половината ягодов сок. Отгоре се изсипва крема и се заглажда. Поставя се другия блат като леко се притиска. Напръсква се с останалия ягодов сок. Тортата се поставя за 2 -3 часа в хладилник.

Сметаната за украсата се разбива и с нея се намазва тортата отгоре и отстрани. Почистените ягодите се нарязват според вкуса и се нареждат върху тортата. 

No comments:

Post a Comment

Subscribe Now: standard

Ratings and Recommendations by outbrain

За мен

Tuscola, il, United States
Currently, I am an MBA student at EIU. This blog will follow my studies in Corporate taxation