Продукти за тортата:
Приготвяне:
Ягодите се почистват, измиват и нарязват на парчета. Поръсват се с 4-5 с л захар и се оставят настрана.
Желатина се разтваря в малко студена вода и се оставя да набъбне.
Сметанате се разбива докато се сгъсти.
Киселото мляко се разбива с ванилията, захарта и сока от лимона до хомогенен крем. Загрява се леко. Желатина се разтопява на водна баня и се смесва с киселото мляко. Добавя се сметаната и се разбърква добре. накрая се добавят и отцедените от сока ягоди.
На дъното на тортена форма се поставя единия блат и леко се сиропира с половината ягодов сок. Отгоре се изсипва крема и се заглажда. Поставя се другия блат като леко се притиска. Напръсква се с останалия ягодов сок. Тортата се поставя за 2 -3 часа в хладилник.
Сметаната за украсата се разбива и с нея се намазва тортата отгоре и отстрани. Почистените ягодите се нарязват според вкуса и се нареждат върху тортата.
No comments:
Post a Comment