Продукти:
Агнешко месо 250 г,
моркови 40 г,
целина 40 г
брашно 10 г,
прясно масло 40 г
кромид лук 40 г,
доматено пюре 10 г,
картофи 120 г,
домати
чесън 3 – 4 скилидки
магданоз,
кимион,
черен пипер и сол.
Приготвяне: Месото, нарязано на късчета, се вари в подсолена вода заедно с дребно нарязаните моркови и целина. Прибавят се нарязаният на ситно и задушен в мазнината и малко вода лук, доматеното пюре и брашното.
След 10 минути се прибавят нарязаните на кубчета картофи. След като картофите омекнат, се прибавят ситно нарязаните домати и чесънът.
След 15 минути готовата чорба се поръсва със ситно нарязания магданоз, черния пипер и кимиона.
No comments:
Post a Comment