Пъстри кюфтета
Разложка кухня
Продукти:
200 гр телешко месо,
200 гр шарено свинско месо,
200 гр пилешко месо,
400 гр картофи,
100 гр гъби,
1 глава кромид лук,
1 яйце,
80 гр кашкавал,
сол, кимион,
суха чубрица,
олио за пържене
Измийте месата и ги смелете заедно на машинка, прибавете почистените, измити и нарязани на ситно лук и гъби, яйцето, подправките и измешайте много добре каймата.
Оформете 4 големи и сплеснати кюфтета, които изпържете в сгорещеното масло.
Настържете кашкавала и с част от него поръсете кюфтетата. Обелете картофите, нарежете ги и ги изпържете в силно сгорещеното олио. Гарнирайте с тях кюфтетата, като и картофите поръсете с кашкавал.
No comments:
Post a Comment