Saturday, June 05, 2010

Кръчмарско кюфте

РАЗЛОЖКА КУХНЯ
Продукти:
500 гр мляно месо (кайма - смес),
1 малка глава лук,
100-150 гр гъби (пресни или стерилизирани),
2 с. л. краве масло,
50 гр кашкавал,
сол,
черен пипер,
счукан кимион


Почистете гъбите, измийте ги, нарежете ги на ситно и ги задушете в маслото с малко сол и черен пипер. Измешайте каймата заедно с нарязания на ситно лук и с подправ­ките. Прибавете 2-3 с. л. топла вода, за да стане по-пухкава. Оформете 5 питки, като в средата на всяка сложете по 1 с. л. от гъбите и по няколко кубчета кашкавал. Затворете отвора с кайма, приплескайте кюф­тетата и ги изпечете на силна скара. По же­лание в каймата мо­же да прибавите и малко лют червен пипер.

No comments:

Post a Comment

Subscribe Now: standard

Ratings and Recommendations by outbrain

За мен

Tuscola, il, United States
Currently, I am an MBA student at EIU. This blog will follow my studies in Corporate taxation