| Американски палачинки - 2 ч.ч. брашно
- 3 ч.л. бакпулвер
- 2 с.л. пудра захар
- 1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
- 2 бр. яйца
- 60 г масло
- масло
Начин на приготвяне: Брашното се пресява с бакпулвера в голяма купа и се добавя и рабърква пудрата захар. Отделно се разбиват яйцата, млякото и 60 г масло. Сместа се добавя към брашното и с дървена лъжица се разбърква до получаване на хомогенна смес. Покрива се и се оставя за 15 минути. Загрява се тиган на умерен котлон, намазва се с масло и в него се изсипва около 1/3 ч.ч. от палачинковата смес. С лъжица се разпределя на кръг с диаметър около 12 см. Намалява се огъня и палачинката се пече 2-3 минути, или докато на повърхността се получат балончета. Палачинката се обръща и се пече за още 2 минути или до готовност. По същия начин се изпичат и останалите палачинки, като тигана се намазнява преди всяка. Готовите палачинки се покриват с чиста кърпа за да останат топли. Поднасят се с лимон и захар, или се гарнират по избор.
|
| Американски пaлачинки Продукти: 225 гр. брашно 1 бакпулвер 1 ч.л. сол 2 ч.л. захар 2 яйца 350 мл. прясно мляко 25 гр. масло (разтопено) Начин на приготвяне: В купа се разбърква брашното с бакпулвера, захарта и солта. Отделно се разбиват яйцата, добавят се млякото и маслото. Мокрите продукти се прибавят към сухите и се бърка до хомогенна смес. Пекат се в тефлонов тиган без мазнина! Сипва се в тигана 2 суп. лъжици от сместа, когато започнат да се образуват балончета се обръща от другата страна. |
No comments:
Post a Comment