Sunday, May 23, 2010

Американски палачинки

   
 

Американски палачинки


  • 2 ч.ч. брашно
  • 3 ч.л. бакпулвер
  • 2 с.л. пудра захар
  • 1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
  • 2 бр. яйца
  • 60 г масло
  • масло

Начин на приготвяне:
Брашното се пресява с бакпулвера в голяма купа и се добавя и рабърква пудрата захар. Отделно се разбиват яйцата, млякото и 60 г масло. Сместа се добавя към брашното и с дървена лъжица се разбърква до получаване на хомогенна смес. Покрива се и се оставя за 15 минути. Загрява се тиган на умерен котлон, намазва се с масло и в него се изсипва около 1/3 ч.ч. от палачинковата смес. С лъжица се разпределя на кръг с диаметър около 12 см. Намалява се огъня и палачинката се пече 2-3 минути, или докато на повърхността се получат балончета. Палачинката се обръща и се пече за още 2 минути или до готовност. По същия начин се изпичат и останалите палачинки, като тигана се намазнява преди всяка. Готовите палачинки се покриват с чиста кърпа за да останат топли. Поднасят се с лимон и захар, или се гарнират по избор.

 

Американски пaлачинки

Продукти:
225 гр. брашно
1 бакпулвер
1 ч.л. сол
2 ч.л. захар
2 яйца
350 мл. прясно мляко
25 гр. масло (разтопено)

Начин на приготвяне:
В купа се разбърква брашното с бакпулвера, захарта и солта. Отделно се разбиват яйцата, добавят се млякото и маслото. Мокрите продукти се прибавят към сухите и се бърка до хомогенна смес. Пекат се в тефлонов тиган без мазнина! Сипва се в тигана 2 суп. лъжици от сместа, когато започнат да се образуват балончета се обръща от другата страна.

No comments:

Post a Comment

Subscribe Now: standard

Ratings and Recommendations by outbrain

За мен

Tuscola, il, United States
Currently, I am an MBA student at EIU. This blog will follow my studies in Corporate taxation