Продукти:
пиле 1/2 кг,
лук 60 г,
целина 50 г,
моркови 60 г,
корени от магданоз 40 г,
фиде 40 г,
прясно масло 50 г,
яйца 2 бр.,
лимон 1 бр.,
черен пипер 10-12 зърна,
дафинов лист 1 бр.,
чесън 2-3 скилидки,
карамфил 1-2 зърна,
магданоз 1/2 връзка,
сол на вкус.
Приготвяне:
Почистеното и измито в студена течаща вода пиле се поставя в тенджера, залива се със студена вода и се вари на слаб огън заедно със зеленчуците (моркови, целина, корени от магданоз, лук), нарязани на дребно, с чесъна, карамфила, солта, черния пипер и дафиновия лист. Варенето продължава до омекване на месото. Месото се изважда, а бульонът се прецежда, към него се прибавя фидето и варенето продължава още 6-8 минути. Супата се застройва с разбитите в лимоновия сок яйца. Сервира се топла, като обезкостеното и нарязано на парченца пилешко месо се разпределя в 4 купички и се залива с бульона, поръсен със ситно нарязания магданоз. Във всяка купичка се прибавя парченце прясно масло.
No comments:
Post a Comment