Марципан.
Тои се прави от парено тесто.
Значи слагаш 200 мл. вода
заедно с щипка сол и
100 грама масло на котлона да заврят.
Когато това стане изсипваш наведнъж 200 грама брашно и започваш да бъркаш енергично до отделянето на тестото от съда.Когато това стане оставаш тестото да изстине и след това го замесваш с пудра захар /към 400 гр./за да стане сладко тестото.Слагаш тестото в хладилника за да се стегне за около 40-50 мин.Когато извадиш тестото от хладилника го разделаш на няколко части за да можеш всяка част да оцветиш в съответния необходим цвят с сладкарска боя /ако нямаш потърси в нета за фирми предлагащи такива аз си купих неотдавна и за 300 милилитра платих 8лв. на боя/.
За тази трева която виждам на снимката взимаш по голямо топче оцветено в зелено и го разточваш внимателно в/у нишесте или в/у брашно /но после трябва да го изтупаш от него за да не остава брашнен вкус/.Разточването трябва да стане много добре и не на дебело/според мен колкото е възможно по тънко е по добре но не прекалено много/.Разточения лист тесто трябва да е по обемен за да може когато го наложиш в/у тортата да може да я обгърне изцяло и да не се получат гънки отстрани .Самото тесто и лесно за налагане когато го навиеш на самата точилка и след това налагаш тестото внимателно.Другите фигурки вече смятам че можеш да ги направиш и сама.Дано съм ти помогнала и после покажи резултата.
No comments:
Post a Comment