Sunday, December 27, 2009

Родопска салата

- сварен боб - моят е салатен /шарен/, но става и с обикновен
- кисели краставички - нарязани на дребно
- мек колбас - нарязан на дребно
- печен червен пипер - нарязан на лентички
- кромид лук - нарязан на полумесеци
- олио, сол

Вариянти
1 със ситно нарязан праз и лютеница
2. бобената салата я приготвям като добавям кисели краставички , моркови , печени чушки, червен лук , магданоз може да ги нарежеш на тънки ленти или на малки кубчета .Понякога добавям царевица и червено цвекло
3 черни маслини
4, сварен и отцеден бял боб
- 1 голяма глава лук нарязана на гръгчета
- 2-3 печени чушки
- чубрица, девисил, джоджен, червен пипер
- бекон на лентички
- дресинг от зехтин, оцет, 1 счукана мъничка скилидка чесън.
Боба, чушките, лука и подправките слагам в голяма купа. Запичан лентичките бекон в сух тиган, до като станат хрупкави и тях също прибавям при останалите продукти. Поливам с дресинга, обърквам и оставям на стайна температура за около 20 минути да се овкусят продуктите
5, Боб, царевица, риба тон, олио, оцет (лимон) и сол (може да се добави и ситно нарязан лук

No comments:

Post a Comment

Subscribe Now: standard

Ratings and Recommendations by outbrain

За мен

Tuscola, il, United States
Currently, I am an MBA student at EIU. This blog will follow my studies in Corporate taxation