Пиле със спанак и биволско сирене
/пилешко филе, спанак, запечено с прясно биволско сирене, с билки/
Благите хапки на майстора
/Пилешко филе, сметана, гъби, бяло вино, лимон, мащерка, кайсия, по наша оригинална рецепта/
Пиле Каприз
/Крехки пилешки филенца, кисели краставички, гъби, сметана, бяло вино, подправки/
Пиле Лютикарче
/отлежало в марина пилешко филе, бекон, парчета гъби и люти чушлета с поръска от пресен магданоз, заляти със сиромашки сос/
Пилето на ханджията
/Панирано пилешко филе, препълнено със синьо сирене, бекон, сос от бяло вино, сметана, пушено сирене и мащерка, на канапе/
Пиле по градинарски
/Пилешко филе с пресни зеленчуци и подправки/
Пълнени хапки по селски
/пилешко филе, кис.краставички, бекон, кашкавал, ароматни подправки/
Телешки език по ханджийски
/Tелешки език, с лук, гъби, кашкавал, запечени с топено сирене/
Златни пендари
/панирани топени сиренца в картофено пюре/
Мандраджийски топки
/сирене, печена чушка, чесън, копър, в картофено пюре/
Таралежки
/мариновани сиренца, завити в бекон на скара/
Риба по Оряховски
/Рибно филе панирано в картофено пюре, с чеснов сос/
Родопско гювече
/Картофено пюре, с гъби и ароматни подправки, запечено с кашкавал/
Добруджанско слънце
/Сирене, спанак, картофено пюре, топено сирене, запечено с кашкавал
Картофи със спанак в керемида
/Картофи, сирене, спанак, кисели краставички, сметана, кашкавал/
САЛАТА ОТ ПИЛЕШКО МЕСО:
Сваряваме в подсолена вода 1 чаша гъби,1 малка глава целина. Отцеждаме,нарязваме на ситно и смесваме с 1 кисела краставичка и сварено бяло пилешко месо,нарязани на кубчета. Заливаме салатата с майонеза от 1 жълтък,1 кафяна чаша олио,разредена с 2-3 лъжици кисело мляко.
No comments:
Post a Comment