Sunday, December 27, 2009

Пилешки истории...

Пиле със спанак и биволско сирене
/пилешко филе, спанак, запечено с прясно биволско сирене, с билки/

Благите хапки на майстора
/Пилешко филе, сметана, гъби, бяло вино, лимон, мащерка, кайсия, по наша оригинална рецепта/

Пиле Каприз
/Крехки пилешки филенца, кисели краставички, гъби, сметана, бяло вино, подправки/

Пиле Лютикарче
/отлежало в марина пилешко филе, бекон, парчета гъби и люти чушлета с поръска от пресен магданоз, заляти със сиромашки сос/

Пилето на ханджията
/Панирано пилешко филе, препълнено със синьо сирене, бекон, сос от бяло вино, сметана, пушено сирене и мащерка, на канапе/

Пиле по градинарски
/Пилешко филе с пресни зеленчуци и подправки/

Пълнени хапки по селски
/пилешко филе, кис.краставички, бекон, кашкавал, ароматни подправки/

Телешки език по ханджийски
/Tелешки език, с лук, гъби, кашкавал, запечени с топено сирене/

Златни пендари
/панирани топени сиренца в картофено пюре/

Мандраджийски топки
/сирене, печена чушка, чесън, копър, в картофено пюре/

Таралежки
/мариновани сиренца, завити в бекон на скара/

Риба по Оряховски
/Рибно филе панирано в картофено пюре, с чеснов сос/

Родопско гювече
/Картофено пюре, с гъби и ароматни подправки, запечено с кашкавал/

Добруджанско слънце
/Сирене, спанак, картофено пюре, топено сирене, запечено с кашкавал

Картофи със спанак в керемида
/Картофи, сирене, спанак, кисели краставички, сметана, кашкавал/

САЛАТА ОТ ПИЛЕШКО МЕСО:

Сваряваме в подсолена вода 1 чаша гъби,1 малка глава целина. Отцеждаме,нарязваме на ситно и смесваме с 1 кисела краставичка и сварено бяло пилешко месо,нарязани на кубчета. Заливаме салатата с майонеза от 1 жълтък,1 кафяна чаша олио,разредена с 2-3 лъжици кисело мляко.

No comments:

Post a Comment

Subscribe Now: standard

Ratings and Recommendations by outbrain

За мен

Tuscola, il, United States
Currently, I am an MBA student at EIU. This blog will follow my studies in Corporate taxation