Monday, December 21, 2009

Зелеви сърми - постни за Бъдни вечер

Приготвяне:
Нарежете на ситно лука, суровите чушки и моркова. Посолете на вкус и запържете сместта в олиото.
Когато лукът омекне, прибавете ориза. Той трябва предварително да е изчистен, измит и изсушен.
След това прибавете обелените и настъргани домати, черния пипер, чубрицата и нарязания на ситно магданоз.
Разбъркайте добре тази смес. След това с нея напълнете зелевите сърми и добре ги завийте.
На дъното на тенджерата сложете един пласт ситно нарязано кисело зеле, а между сърмите поставете сухите червени чушки, които предварително трябва да сте държали 6 часа в студена вода. Залейте сърмите с равни части вода и зелев сок или само с топла вода. Течността трябва да покрие изцяло сърмите.
Варете на тих огън, докато зелевите листа омекнат

Продукти:
10-15 листа от кисела зелка
4 глави кромид лук
сол,
1 кафяна чашка ориз
2 червени домата - пресни или от консерва
1 чаена лъжица стрита чубрица
1 чаена лъжица смлян черен пипер
1 супена лъжица нарязан магданоз
2 сухи червени чушки,
2 сурови чушки /за предпочитане червени/,
1 морков,
1 1/2 кафяна чашка олио

No comments:

Post a Comment

Subscribe Now: standard

Ratings and Recommendations by outbrain

За мен

Tuscola, il, United States
Currently, I am an MBA student at EIU. This blog will follow my studies in Corporate taxation