Продукти
2 вч леща - оставена във вода поне за 2 ч и след това водата изхвърлена
1 вч лук нарязан на дребно
1/2 вч моркови, нарязани на шайби
1/3 чч растително масло
2 ск чесън
1чл червен пипер
2 чч червени домати, нарязани на шайби
чубрица и сол на вкус
Как я приготвих
Включих фурната на 400F.
Сварих лещата до полуготовност.
Задуших лука, морковите, чесъна и червения пипер с малко вода.
Добавих солта и чубрицата.
Събрах вичко и остаих да покъкри за 2-3 мин на изключен котлон.
Изсипах в тавичка и покрих с домати.
Оставих да се пече в затоплената вече фурна за около 20 мин.
Вариянти
Вместо пресни домати може да се използват консервирани като се разбъркат в лещата и после довърши варенето на котлона или се разпределят вместо пресните.
Може да се използва и доматено пюре размито с малко вода.
Вместо чубрица може да се използва и магданоз. Аз бих нарязала и добавила дръжките му още в началото на варенето на лещата и бих поръсила със свеж всяка порция.
No comments:
Post a Comment