Wednesday, October 28, 2009

Jumbo Shells

По оригинална Barilla рецепта

Съставки

  • 1 lb пуешка кайма
  • 2/3 вч лук
  • 2сл зехтин
  • 1/2 вч вода
  • 6oz спанак замразаен и нарязан
  • 2 скалидки чесън нарязан
  • 1 (16 oz) кутия домти на малки кубчета
  • 1 чл пилешки бульон на прах
  • 1/4 чл черен пипер на прах
  • 1/8 чл индииско орехче
  • 1/2 вч пармезна настърган
  • 1 яйце разбито
  • 24 jumbo pasta shells, полусварени и изцедени

Как ги приготвих

  1. Сложих макароните да се варят в предварително загрята до завиране вода.
  2. Изпържих месото и лука с като непрекъснато бърках за да разбия месото. За да се разбие месото по лесно може да се добави и 1/2 вч вода. Накрая когато водата се изпари изцедих останалата мазнина.
  3. Добавих зехтинам, спанака, чесъна и го оставих да къкри за 15 мин
  4. Преместих го от котлона и добавих подправките, яицето и пармезана
  5. Покрих дъното на тавата с доматения сос.
  6. Напълних макароните със сместта и ги подредих в тавата.
  7. Разпределих останалите домати най-отгоре
  8. Покрих с найлон Glad и оставих в хладилника.
  9. Изпекох чстието
  10. Cover and bake at 350 F for 30 minutes.
  11. Uncover; sprinkle with remaining mozzarella cheese.
  12. Bake 3 to 5 minutes longer or until cheese is melted.



  13. FILL Shells with meat mixture; place in dish. Pour remaining sauce over shells; cover with foil.
    PREHEAT oven to 350 F.
  14. BAKE for 30 minutes or until thoroughly heated.

    Substitute Italian sausage for ground beef

  15. BAKE for 30 minutes or until thoroughly heated

[100_4432[2].jpg] [100_4430[5].jpg]

 

В средната ми тава се събират около 20 - трябваше да търси място на останалите

No comments:

Post a Comment

Subscribe Now: standard

Ratings and Recommendations by outbrain

За мен

Tuscola, il, United States
Currently, I am an MBA student at EIU. This blog will follow my studies in Corporate taxation