По оригинална Barilla рецепта
Съставки
- 1 lb пуешка кайма
- 2/3 вч лук
- 2сл зехтин
- 1/2 вч вода
- 6oz спанак замразаен и нарязан
- 2 скалидки чесън нарязан
- 1 (16 oz) кутия домти на малки кубчета
- 1 чл пилешки бульон на прах
- 1/4 чл черен пипер на прах
- 1/8 чл индииско орехче
- 1/2 вч пармезна настърган
- 1 яйце разбито
- 24 jumbo pasta shells, полусварени и изцедени
Как ги приготвих
-
Сложих макароните да се варят в предварително загрята до завиране вода.
-
Изпържих месото и лука с като непрекъснато бърках за да разбия месото. За да се разбие месото по лесно може да се добави и 1/2 вч вода. Накрая когато водата се изпари изцедих останалата мазнина.
-
Добавих зехтинам, спанака, чесъна и го оставих да къкри за 15 мин
-
Преместих го от котлона и добавих подправките, яицето и пармезана
-
Покрих дъното на тавата с доматения сос.
-
Напълних макароните със сместта и ги подредих в тавата.
-
Разпределих останалите домати най-отгоре
-
Покрих с найлон Glad и оставих в хладилника.
-
Изпекох чстието
-
Cover and bake at 350 F for 30 minutes.
-
Uncover; sprinkle with remaining mozzarella cheese.
-
Bake 3 to 5 minutes longer or until cheese is melted.
-
FILL Shells with meat mixture; place in dish. Pour remaining sauce over shells; cover with foil.
PREHEAT oven to 350 F. -
BAKE for 30 minutes or until thoroughly heated.
Substitute Italian sausage for ground beef
-
BAKE for 30 minutes or until thoroughly heated
![]() | ![]() |
В средната ми тава се събират около 20 - трябваше да търси място на останалите
![[100_4432[2].jpg]](http://lh4.ggpht.com/_2lAsu1ZtD9E/SvOJRX-LqwI/AAAAAAAAANA/1UD7CjKbt4Y/s1600/100_4432%5B2%5D.jpg)
![[100_4430[5].jpg]](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiNAMhmAyEn_3QXzLzy7pSU9eihTPaL7ZpqCFOHs1bhim3KTtlNkW-SM2iQZlryLOhsgb-daOdIAw1-Br5YT2jSXOJJ0uSnSC3O-iZizvg5oWHsbwPCoiEyxumlSjYfJ5L3vdK0S-FZb2Y/s1600/100_4430%5B5%5D.jpg)
No comments:
Post a Comment