Продукти за 4 порции
800 г телешко филе, нарязано на тънки ивички напречно на влакната.
2 глави лук, нарязнаи на кръгчета
100 г кисели красттавички, нарязани на сламки
50 г гъби, нарязани на четвъртинки
4 сл консервирано цвекло, нарязано на кубчета
3 сл масло
1 ч. л. сол
2 сл каперси
1 ч. л. захар
4 сл сметана
1 щипка черен пипер
Приготвяне: Маслото се загрява и се изпържва добре лука в него.
Постепенно се добавя месото с разбъркванеза да се изпържи от всякъде.
Добавя се следващия продукт само след като първия е добре изпържен.
Посолява се и се добавят зеленчуците.
Добре се разбърква и се дабавя захар на вкус.
Задушава се на тих огън за около 10 мин. Сметаната се добавя точно преди поднасянето.
Поднася се с с варен ориз
Коментар
Бьоф Строганоф (Беф-строганов). Руска кухня
Благодарение на ЕВРОПЕЙСКА И СВЕТОВНА КУХНЯ
Съставки:
800 гр. телешко бонфиле
3 кисели краставички
3 глави лук
100 гр. краве масло
100 гр. гъби
300 ml сметана
1 с. л. брашно
1 ч. л. горчица
50 ml бяло вино
Чер пипер
Сол
Приготвяне и сервиране:
Месото се нарязва на тесни ивички (5 - 6 см. дължина, 0.5 - 1 см. дебелина, 1 см. ширина) напречно на мускулите влакна. Ивиците месо се запържват няколко минути в тиган с маслото, лука, нарязаните на ситно гъби, виното, солта и пипера. Пържи се кратко, на силен огън, като на дъното се слага лукът, а месото върху него, така че да няма пряк контакт с дъното на тигана, в противен случай телешкото месо става твърдо. Поръсва се с брашното, разбърква се и се пържи още 2 - 3 минути. Добавя се сметаната и горчицата и се задушава още 10 мин. на слаб огън. Ястието се поднася горещо, обикновено с гарнитура от пържени картофи.
No comments:
Post a Comment