Ето една любопитна история зад името. благодарение на
Бьоф Строганов от френски се превежда ката телешко по срогановски. Граф Строганов е част от стара руска фамилия аристоктаи. Според една от версиите, блюдото било създадено на един от многото голями балове с изобилие от храни и напитки, устрйвани от Граф Строганов. Към края на този бал пристигнал и зарския посланик. В кухнята веднаго дошло нареждане да се опечи и поднесе месо. Но готвачо бил опекъл и поднесъл всичко до този момент. Нямало повече месо. и той прибягнал до хитрост - Събрал остатъци, поорязал ги, запържил ги и ги залял със сметана. Бюдото се харесало на всички и графа без да се колебаи му дал името си, а името на готвача го отнесла Лета.
No comments:
Post a Comment