Sunday, October 11, 2009

Бьоф Строганоф

Ето една любопитна история зад името. благодарение на Каталог ресторанов России

Бьоф Строганов от френски се превежда ката телешко по срогановски. Граф Строганов е част от стара руска фамилия аристоктаи. Според една от версиите, блюдото било създадено на един от многото голями балове с изобилие от храни и напитки, устрйвани от Граф Строганов. Към края на този бал пристигнал и зарския посланик. В кухнята веднаго дошло нареждане да се опечи и поднесе месо. Но готвачо бил опекъл и поднесъл всичко до този момент. Нямало повече месо. и той прибягнал до хитрост - Събрал остатъци, поорязал ги, запържил ги и ги залял със сметана. Бюдото се харесало на всички и графа без да се колебаи му дал името си, а името на готвача го отнесла Лета.

No comments:

Post a Comment

Subscribe Now: standard

Ratings and Recommendations by outbrain

За мен

Tuscola, il, United States
Currently, I am an MBA student at EIU. This blog will follow my studies in Corporate taxation