250 г бяло брашно
75 г краве масло
75 г (2,5 oz) мед
75 г пудра захар
1 яйце
1।к।л। сода за хляб
1 к।л। канела
1 к।л. смлян кардамон
3 счукани карамфилчетa
Течен шоколад за слепване, захар на пясък за овалване
Маслото стривам с брашното на трохи. Добавям останалите продукти и замесвам меко тесто. Ако лепне поръсвам с малко брашно, правя на топка и слагам в хладилника за 30 мин.Постилам тавичка с хартия за печене. Късам от тестото топчета колккото малък орех и слагам на разстояние едно от друго.
Печа 10-12 мин на загрята до 180/350 градуса фурна. Изваждам и охлаждам на скаричка. Когато изстинат слепвам две по две с течен шоколад. Разтварям отделно жълта и оранжева сладкарска боя. Намазвам сладките първо от едната страна с една от боите и овалвам в захар. След това намазвам другата страна с другия цвят , овалвам и нея. Украсявам с листенце чемшир, или руго подходящо.
No comments:
Post a Comment