Сода за хляб/бикарбонат - baking soda |
Много рецепти за печива изискват сода бикарбонат. В тях обикновено има и някаква кисела течност като - кисело мляко или суроватка, която в реакция със содата да предизвика набухване на печивото. Не е необходимо обаче киселината съставка да е течност. Такава може да е и
Количество - обикновено се използва сода бикарбонат достатъчно да балансира киселината на тестото. 1/4 чл сода бикарбонат с 1/2 чч сурватка, ябълково пютре или 1 смачкан банан (забележка - банана трябвада да е току що узрял, после киселиността му намалява) са способни да набухнат 1 чч брашно. Сода бикарбонат обикновено се използва при приготвянето на курабии. |
Бакпулвер - baking powder |
Много рецепти също така изискват просто бакпулвер вместо сода бикарбона. Хората често предпочитат бакпполвера пред маята поради бързината му. Можеш да забъркаш доза за бисквити и да ги изядеш след 15 мин. Baking powder is normally made of three different parts:
For example, three common ingredients are
When you add water to baking powder, the dry acid and base go into solution and start reacting to produce carbon dioxide bubbles.
If you want to prove that the baking powder is fresh, simply mix a 1tsp of baking powder into a cup of hot water. The mixture should bubble enthusiastically. If it does not, toss it out. Be sure to thoroughly mix baking powder with other dry ingredients before adding any liquid. Generally 1tsp of baking powder leavens 1cup of flour. In the case of recipes like banana bread which contain heavy ingredients, such as bananas and sometimes heavy grains like wheat germ or whole wheat flour, this may be increased to 1 1/2 or 2 teaspoons of baking powder per cup of flour.
Baking powder is a common ingredient in cakes and biscuits. |
Мая - yeast |
When yeast grows more slowly, we find the richer, fuller flavor of breads made with retarded dough. In the previous article, we discussed a focaccia that uses refrigeration to slow down the growth of the yeast and create the desired crumb and flavor. Is it a good bread without retarding? Yes, but retarding does give it desirable flavor overtones and a more open crumb. |
No comments:
Post a Comment