блат:
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 ванилия
крем:
3 жълтъка
250 г масло
2 ч.ч. пудра захар
3 с.л. какао
за пламъците:
3 белтъка
3 с.л. захар
2/3 ч.ч. захар за карамелизиране
сироп - по възможност от компот от джанки
Блата се изпича, разрязва се на две /напречно/, сиропира се. Нарязва се на ленти, намазват се с крем. Навивате една лента на руло, изправяте я на поднос и около нея навивате и останалите ленти. Намазвате отвсякъде с крем и украсявате с пламъци, които се правят така: карамелизираме захарта, разбиваме белъците с 3-те лъжици захар на твърд сняг и прибавяме карамела на тънка струя като разбиваме енергично. Това се изсипва върху тортата и вилица или лъжица се топва и изтегля на горе - получили сме пламъче, до него пак топваме и изтегляме и т.н.
Тортата става и красива и много вкусна, а и е лесна. И карамела в никакъв случай от котлона в белтъците - ще се пресекът.
Monday, September 06, 2010
ТОРТА "ПЛАМЪЦИ"
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Subscribe Now: standard
Ratings and Recommendations by outbrain
За мен
- Iliana
- Tuscola, il, United States
- Currently, I am an MBA student at EIU. This blog will follow my studies in Corporate taxation
No comments:
Post a Comment