10 мл ром
4 бр. яйца
160 гр брашно тип 500
120 гр пудра захар
100 гр мармалад от кайсии
40 гр захар
15 гр масло
20 гр какао
Приготвяне
1.Разбийте жълтъците с 80 грама пудра захар до побеляване
2.Прибавете последователно белтъците, разбити на сняг с останалата пудра захар
3.Добавете брашното, рома и ванилията
4.Шприцовайте тестото на пръчици с дължина около 4-5 сантиметра върху намаслена и поръсена с брашно тава
5.Поръсете бишкотите с половината от кристалната захар и печете на умерена фурна 15 минути
6.След като изстинат, ги слепете две по две с тънък пласт мармалад
7.Глазура: Сгъстете на водна баня какаото, останалата кристална захар и 100 мл вода
8.Прибавете маслото
9.След като поизстине, я шприцовайте върху бишкотите
No comments:
Post a Comment