Sunday, March 07, 2010

Задушени картофи с копър и чесън

Необходими са

ти само няколко картофа, малко масло, пресен копър, ситно нарязан чесън и сол

Поставяш остърганите картофи в достатъчно голям съд, например йенска тенджера, със сгорещено масло така, че картофите да покрият дъното на съда.
Сипваш малко вода и сол и задушаваш. След 20 минути обръщаш картофите или по-мързеливо – просто раздрусваш и оставяш още толкова време във фурната.
Сигурно се питаш къде изчезнаха копърът и чесънът. Загряваш малко масло в подходящ тиган, слагаш там картофите и ги поръсваш с пресните добавки. Веднага махаш от котлона, за да се запази цвета и свежестта на копъра, и съответно да не загори чесъна.

No comments:

Post a Comment

Subscribe Now: standard

Ratings and Recommendations by outbrain

За мен

Tuscola, il, United States
Currently, I am an MBA student at EIU. This blog will follow my studies in Corporate taxation