Продукти
За кейка
2 яйца
1вч захар
1вч олио
2ч.л. набухвател(бакпулвер)
1 в.ч прясно мляко/вода (200мл),
2 в.ч брашно ( гъстота трябва да стане като гъста сметана)
1 ванилия
3ч.л. какао на прах
За заливката:
150г натурален шоколад
20г сладкарска или готварска сметана
50г филирани бадеми
Яйцата се разбиват на пяна със захарта, на тънка струйка се прибавя олиото, като се бие постоянно, добавя се млякото и ванилията. Набухвателя се смесва с брашното и се сипва по малко към тестото, като се бърка да не станат бучки.
Форма за кекс се намазва с маргарин, изсипва се кекса и се пече на 180С/350F в предварително загрята фурна около 40 мин. Оставя се да седи във фурната около 10 мин, след това се вади, обръща се и се залива с предварително приготвената заливка. Украсява се с бадемите/ орехите.
No comments:
Post a Comment