Sunday, March 07, 2010

Зелена салата с яйца - Смолян

Необходими продукти:

марули 2-3 бр.
пресен кромид лук 100 гр. (1 връзка)
яйца 3 бр.
растително масло 50 мл. (1/4 чаена чаша)
сол
оцет на вкус

Начин на приготвяне:

Яйцата се сваряват твърди, охлаждат се, обелват се и се нарязват на резенчета, които се посоляват.
Марулите и лукът се почистват, измиват се и се нарязват на ситно, след което се посоляват, разбъркват се и се поставят в салатени чинии.
Върху тях се нареждат резенчета от яйцата.
Така подредената салата се залива с растителното масло и оцета.
Вместо с яйца салатата може да се украси с маслини - 100 гр. (10-15 бр.)

No comments:

Post a Comment

Subscribe Now: standard

Ratings and Recommendations by outbrain

За мен

Tuscola, il, United States
Currently, I am an MBA student at EIU. This blog will follow my studies in Corporate taxation