благодарение на Готварство
(рецептата е от Бачковския манастир “Успение Богородично”)
1 кг агнешко месо   
1/2 ч.л. смлян черен пипер    
2 с.л. брашно    
2 с.л. олио    
1 жълтък    
сока на 1 лимон (или на върха на ножа лимонтузу, размито в 1 чаена лъжичка вода)
Нарязваме агнешкото месо на големи хапки, които поръсваме с черния пипер и със сол на вкус. Всяко парче овалваме в брашното и леко запържваме в загрятото олио (или същото количество краве масло).
Парчетата нареждаме в тенджера. Наливаме толкова топла вода, колкото е необходимо, за да покрие месото, и на тих огън под похлупак варим, докато месото напълно омекне.   
Отделно разбиваме жълтъка с лимоновия сок (лимонтузуто), смесваме го с 1-2 супени лъжици от соса и го сипваме в ястието, което разбъркваме с дървена лъжица. Държим тенджерата на огъня, докато сосът се сгъсти. 
 
No comments:
Post a Comment