благодарение на Готварство
(рецептата е от Поморийския манастир “Св.Георги”)
ПРОДУКТИ:
1/2 кг риба,
4 глави лук,
4 червени домата,
2-3 скилидки чесън,
1 чаена лъжичка смлян черен пипер,
2 супени лъжици лимонов сок,
1 1/2 кафеени чашки олио, сол
В сгорещеното олио запържваме до златисто нарязания на тънки филийки лук. Прибавяме нарязаните на ситно скилидки чесън, доматите – обелени и настъргани на едро ренде, черния пипер и сол на вкус. Слагаме нарязаната на парчета риба (преди това поръсена с лимоновия сок и натрита със сол) и наливаме толкова топла вода, колкото е необходимо течноста да покрие продуктите. На умерен огън под похлупак задушаваме около половин час
No comments:
Post a Comment