Sunday, February 07, 2010

Капама с три вида месо

благодаение на Тодор Овчаров

свинско
пилешко
телешко
3-4 глави лук нарязани на едро
домата нарязанаи на шайби
моркови
гъби
чушки
300г булйона

kapama s tri vida meso na furna i v glinen sud

Маринада
1сл соев сос
1сл кетчуп
1сл горчица
1вч червено вино

За маринадата се смесват добре продуктите.
Месата се намазват добре, оставят се в тавичка, долива се с студена вода, покрива се и се оставя в хлдилника  поне за 12ч
Ако се използва пилешко филе не е нужно да се маринова.

Лука се запържва.
В гювеча на дъното се подреждат телешкото, лук, домати, моркови, гъби, чушки.
После се слага свинското месо и отново в този ред зеленчуците отгоре.
Нарая пилешкото месо и останалите зеленчуци.
Залива се с булйона
Поставя се отгоре капака и се замазва с тесто.
Пече се в умерена фурна 2-3 часа

No comments:

Post a Comment

Subscribe Now: standard

Ratings and Recommendations by outbrain

За мен

Tuscola, il, United States
Currently, I am an MBA student at EIU. This blog will follow my studies in Corporate taxation