Благодарение на Готварство
(рецептата е от Лясковския манастир “Св.св.Петър и Павел”)
4-5 глави лук
10-12 печени чушки
1/2 кг картофи
1 чаена чаша сварен зелен боб
1 чаена чаша сварен зелен грах
2 средни по големина тиквички
2-3 моркова
по 1 супена лъжица нарязан магданоз, копър, джоджен и прясна чубрица
5-6 листа от босилек
2-3 червени домата
1 кафени чашки олио
В загрятото олио последователно запържваме и прехвърляме в тава нарязания на ситно лук,нарязаните на големи кубчета картофи, нарязаните на малки кубчета моркови, бамята, зеления боб, граха, нарязаните на ситно печени чушки, нарязаните на кубчета тиквички и настърганите на едро ренде домати. Слагаме зеленчуците в тавата един върху друг. Посоляваме на вкус, наливаме вода, която трябва да стигне до средата от височината на наредените продукти, и печем в умерена фурна, докато зеленчуците напълно омекнат.
No comments:
Post a Comment