Sunday, February 14, 2010

Кейк с портокали и стафиди

Оригиналната рецепта ето тук

100_5202

Продукти:

3 яйца със стайна температура
1 ч.ч. захар
1,5 ч.ч. брашно
1 ч. лъжица бакпулвер
1/2 ч.ч.масло растопено
1/2 ч.ч. стафиди
1/2 ч.ч. ядки счукани
настърганата кора и сокът от 2 портокала

Приготвяне:

Разбиват се захарта с яйцата до разтваряне на захарта. Добавя се постепенно мазнината, , портокаловата кора и сок, брашното, смесено с бакпулвера. Стафидите се добавят последни като леко се рабъркват само с лъжица.
Намазва се форма за кейк и се поръсва с брашно. Излива се тестото.
Пече се на умерена фурна /180C/350F градуса / за 25 минути
Освобождава се от формата, нарязва се на парчета и сервира кейка топъл или студен.

Тестото изглежда малко гъсто, но набухва мого добре. става бързо и вкусно.

No comments:

Post a Comment

Subscribe Now: standard

Ratings and Recommendations by outbrain

За мен

Tuscola, il, United States
Currently, I am an MBA student at EIU. This blog will follow my studies in Corporate taxation