Благодарение на RADOCVETA KOLAROVA:
3 яйца
1 ч чашa захар
1/2 чл амонячна сода
1 чл ванилии или настърган лимон
9 сл стопена мас
1/4 чч кисело мляко
1/4 чч прясно мляко
4 3/4 чч брашно
Замесих твърдо тесто и го оставих за през нощта в хладилника.
Имах идея да използвам шприца, но не стана. Нарязах курабоиките с формички.
Намазах курабийките със мляко или олио – без видим резултат. Предложението за жълтъка ще опитам следващия път.
Опитах печене на средното ниво на фурната при 400F докато се изпекат отдолу и за 2 мин BROIL HI докато се зачервят отгоре.
6 яйца
2 ч чаши захар
1 чл амонячна сода
1 чл ванилии или настърган лимон
18 сл стопена мас
1/2 чч кисело мляко
1 кг брашно– 6 чч
ЗАМЕСВА СЕ МНOГО ТВЪРДО ТЕСТО -СЛЕД 2 ЧАСА СЕ ПРАВЯТ ФИГУРНИТЕ ОТ РАЗТОЧЕНОТО ТЕСТО ИЛИ ПРЕЗ МАШИНКА ЗА КАЙМА
НАМАЗВАТ С ЖЪЛТЪК СМЕСЕН С МАЛКО ОЛИО И СЕ ПОРЪСВАТ С МАЛКО ЗАХАР
ПЕКАТ СЕ В УМЕРЕНА ФУРНА
No comments:
Post a Comment