Saturday, January 30, 2010

Мусака с мляно месо и картофи

Продукти:
700-800гр. мляно месо
1кг картофи
1ч.ч. нарязани на кубчета моркови
1к.ч. лук/нарязан/
1ч.ч домати консерва или 2бр.пресни домати/настъргани/
растителна мазнина
150гр кашкавал
чер пипер
магданоз
сол
за бешамела:
3 с.л.брашно
100мл растителна мазнина
2 бр.жълтък
600 мл. прясно мляко
1/3 ч.л. сол
Приготвяне:
Задушаваме нарязания лук.Прибавяме каймата,настърганите домати и оставяме около 20мин. да се задуши.Поръсваме с червен пипер.Слагаме картофите и морковите.Поръсваме с подправките и разбъркваме добре.Изсипваме във тава,подравняваме,заливаме с гореща вода до равнището на сместа и слагаме да печем в гореща фурна.
През това време правим заливката.Разбиваме яйцата и добавяме прясното мляко.Запържваме брашното и при непрекъснато бъркане прибавяме млечната смес.Сместа се добавя на части,не наведнъж за да може по леко да се усвои.Трябва да се получи гладка кремообразна маса.Посоляваме.
Когато сместа във тавичката е готова,заливаме със бешамелов сос.Печем докато се получи лека розова коричка.Поръсваме със нарязан магданоз и кашкавал и запичаме отново.
Това е вариант,в който картофите не се запържват отделно от мляното месо

No comments:

Post a Comment

Subscribe Now: standard

Ratings and Recommendations by outbrain

За мен

Tuscola, il, United States
Currently, I am an MBA student at EIU. This blog will follow my studies in Corporate taxation