2 1/3 чч брашно (чашата е от 300 ml)
1 чл суха мая
2/3 чч прясно мляко (хладко)
9 сл олио
1 чл захар
1 чл сол
1 яйце и сирене за плънката
Замесва се тесто от брашното, маята, солта, захарта, олиото и млякото. Дели се на две равни части. Всяка от частите се разточва на тънка кръгла кора и се реже на 16 триъгълника (както се реже торта).
Прави се плънка от разбит белтък + сирене. В широката част на триъгълниците се слага малко от плънката и се навива.
Получават се общо 32 кифлички. Тавата се намазва с масло, кифличките се намазват с жълтък и се пекат в загрята фурна.
Тези кифлички съм ги правила поне 20 пъти, винаги стават разкошни!
Tuesday, January 05, 2010
Кифлички със сирене
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Subscribe Now: standard
Ratings and Recommendations by outbrain
За мен
- Iliana
- Tuscola, il, United States
- Currently, I am an MBA student at EIU. This blog will follow my studies in Corporate taxation
No comments:
Post a Comment