благодарение на http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.1394.html
Продукти:
1 пиле,
1 ч.чаша ориз,
1 глава лук,
1 каф.чашка олио,
1 пилешко бульонче,
1/2 вр. магданоз,
черен пипер и сол на вкус.
Пилето се размразява, измива се добре, нарязва се на порции, подсушава се и се осолява леко.
В тенджерка се изсипва 1 каф. чашка олио, загрява се добре и се изпържва месото до леко зачервяване.
Месото се изважда и в мазнината се слага 1 глава лук, нарязан наситно, посолява се.
Когато лукът леко поомекне се изсипва оризът, който предварително трябва да е промит в няколко води и добре отцеден и, по възможност, подсушен.
Оризът се пържи докато лукът започне да става златист.
Изсипват се 3 ч.чаши вода и се добавя едно пилешко бульонче.
Оставя се да заври. Когато заври, огънят се намалява до слаб и така се вари 5 мин.
Пилешкото месо се подрежда в тавичка, поръсва се с черен пипер и около него се изсипва оризът.
Пече се при температура 180°С, по средата на фурната, с нагряване отгоре и отдолу.
Пече се докато оризът попие водата.
След изваждане от фурната се наръсва с половин връзка пресен магданоз.
Така се прави пиле с бял ориз.
No comments:
Post a Comment