Продукти: 200 г брашно, 100 г вода, 100 г олио, 500 г тиква, 100 г орехи, 150 г захар, лъжичка канела.
Приготвяне: От брашното и водата се прави тесто, от което се точат 5 кори. Тиквата се сварява, обелва се от кората, наръсва се със захар, счукани орехи и канела и след като изстине, се слага по корите (без най-горната). Тиквеникът може да се направи и с плънка от сурова настъргана тиква, смесена със захар, канела и орехи. Опечен, тиквеникът се поръсва с пудра захар.
Monday, December 21, 2009
Тиквеник
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Subscribe Now: standard
Ratings and Recommendations by outbrain
За мен
- Iliana
- Tuscola, il, United States
- Currently, I am an MBA student at EIU. This blog will follow my studies in Corporate taxation
No comments:
Post a Comment