Sunday, January 17, 2010

Риба по хайдушки

Благодарение на г-жа Жени Малчева

Съставки

1 1/2 кг речна риба почистена измита нарязана на 2-3 места, напречно
100г кромид
60 мл зехтин
2 лимона – сокът
2-4 стрръка целина
1 връзка магданоз
2-3 стръкчета мащерка
10-12 зъран черен пипер
лютиви чушлета
сол

Приготовление

Рибата се натърква със сол и чререн пипер с част от мащерката и магданоз и целина и лимоновия сок. Оставя се покрита за около 2ч в хладилника.
Ш част от зехтина и малко вода се задушават ситно нарязания лук и и останалите мащерката и магданоз и целина.
Когатпо сместта окекне се разпределя върху 4 пергаментови хартии/ алуминиево фолио.
Добавят се порциите риба и лютата чушка.
фолиото се завива добре и се слага на скатата/ във фурната
Сервир се с останалата част от лимоновия сок и прясно нарязан магданоз.

No comments:

Post a Comment

Subscribe Now: standard

Ratings and Recommendations by outbrain

За мен

Tuscola, il, United States
Currently, I am an MBA student at EIU. This blog will follow my studies in Corporate taxation