благодарение на www.svatbata.org
Необходими продукти:
2 яйца
1 домат
парче кашкавал
плочка сирене
шунка
гъби
грах (от консерва)
зелен фасул (от консерва)
малко масло
1.
Нарязваме гъбите и слагаме малко масло върху тях. Пекат се 5 мин на пълна мощност. При гъбите се слагат и грахът и зеления фасул, ако ги ползвате в рецептата.
2. Отгоре се слага нарязаната шунка.
3.
Нареждат се резени домат.
4. След това се слага плочката сирене и върху нея отново резенчета домат.
5.
Яйцата се слагат отгоре и се поръсват с подправки по избор.
6. Кашкавала се нарязва на пръчици и се подрежда отгоре или се настъргва.
7.
Пече се 5 мин при пълна мощност на комбинитана програма (микровълни и грил).
Пилешки гърди с конячен сос
Необходими продукти:
8 парчета пилешки гърди, леко начукани и посолени
глава лук, нарязана на ситно
50мл коняк
150-200 мл вино
1 чч олио
500 мл бульон или вода
черен пипер и сол на вкус
зеленчуци за гарнитура (аз избрах моркови и замръзен зелен фасул)
1.
Пилешките гърди се запържват добре от всички страни. поръсват се обилно с черен пипер и се вадят от тигана.
2. В същото олио се задушава лука.
3.
Пилето се връща в тигана. Внимателно се добавя коняка.
При добавянето му има възможност да се запали, ако мазнината е много гореща, затова бъдете внимателни. Хубаво е да се фламбира точно в тази фаза, но ако не сте го правили друг път.... по-добре просто налейте коняка внимателно.
4. Добавя се виното и бульона(вода) и се оставя на тих огън около 30-40 мин.
5.
подготвят се зеленчуците.
6. Попарват се за няколко минути в гореща вода или се варят на пара.
7.
Последната стъпка е да сервирате с чаша вино! Бон апеи!
"Телешко SolPlay",
опитах го наскоро в Лисабон-нямах възможност да питам готвача как го е приготвил, но мисля, че поналучках продуктите, макар и не на 100%.
Продуктите
500г телешко месо, 1 пакет бутер тесто, 200г гъби, 100мл червено вино, краве масло /бучка, колкото орех/, 1/2 телешки бульон и 1 пълна лъжица брашно.
1. Месото се нарязва, осолява се, поръсва с червен пипер, може да се маринова със сок 1/2 лимон за около час. След това се запържва до готвност в зехтин. . Приготвеното месо се слага отново в тигана, където е пържено, залива се с 50мл червено вино и се оставя на котлона, докато виното се изпари.
2.
Гъбите се задушават в малко зехтин.
3. Бутер тестото се разрязва на квадрати и върху всеки квадрат се слага една порция от месото и се задушени гъби.
4.
Крайчетата на тестото се захващат и се притискат, за да се получи като торбичка, след което се слага да се пече във фурната
5.
Прави се винен сос - кравето масло се загрява на котлона, прибавя се брашното, слага се телешкият бульон, разтворен в 250мл топла вода и се долива 50мл червено вино. Сосът се оставя на котлона, докато се сгъсти и виното се поизпари.
6.
Сервира се телешкото със соса и гарнитура от зеленчуци.
No comments:
Post a Comment