Tuesday, January 12, 2010

"Яйца със зеленчуци в микровълнова"

благодарение на www.svatbata.org

Необходими продукти:


2 яйца
1 домат
парче кашкавал
плочка сирене
шунка
гъби
грах (от консерва)
зелен фасул (от консерва)
малко масло

1.

 
Нарязваме гъбите и слагаме малко масло върху тях. Пекат се 5 мин на пълна мощност. При гъбите се слагат и грахът и зеления фасул, ако ги ползвате в рецептата.

2. Отгоре се слага нарязаната шунка.

3.

 
Нареждат се резени домат.

4. След това се слага плочката сирене и върху нея отново резенчета домат.

5.

 
Яйцата се слагат отгоре и се поръсват с подправки по избор.

6. Кашкавала се нарязва на пръчици и се подрежда отгоре или се настъргва.

7.


Пече се 5 мин при пълна мощност на комбинитана програма (микровълни и грил).

Пилешки гърди с конячен сос

Необходими продукти:


8 парчета пилешки гърди, леко начукани и посолени
глава лук, нарязана на ситно
50мл коняк
150-200 мл вино
1 чч олио
500 мл бульон или вода
черен пипер и сол на вкус
зеленчуци за гарнитура (аз избрах моркови и замръзен зелен фасул)

1.

 
Пилешките гърди се запържват добре от всички страни. поръсват се обилно с черен пипер и се вадят от тигана.

2. В същото олио се задушава лука.

3.

 
Пилето се връща в тигана. Внимателно се добавя коняка.
При добавянето му има възможност да се запали, ако мазнината е много гореща, затова бъдете внимателни. Хубаво е да се фламбира точно в тази фаза, но ако не сте го правили друг път.... по-добре просто налейте коняка внимателно.

4. Добавя се виното и бульона(вода) и се оставя на тих огън около 30-40 мин.

5.

 
подготвят се зеленчуците.

6. Попарват се за няколко минути в гореща вода или се варят на пара.

7.


Последната стъпка е да сервирате с чаша вино! Бон апеи!

 

"Телешко SolPlay",

опитах го наскоро в Лисабон-нямах възможност да питам готвача как го е приготвил, но мисля, че поналучках продуктите, макар и не на 100%.
Продуктите

 
500г телешко месо, 1 пакет бутер тесто, 200г гъби, 100мл червено вино, краве масло /бучка, колкото орех/, 1/2 телешки бульон и 1 пълна лъжица брашно.
1. Месото се нарязва, осолява се, поръсва с червен пипер, може да се маринова със сок 1/2 лимон за около час. След това се запържва до готвност в зехтин. . Приготвеното месо се слага отново в тигана, където е пържено, залива се с 50мл червено вино и се оставя на котлона, докато виното се изпари.

2.

 
Гъбите се задушават в малко зехтин.

3. Бутер тестото се разрязва на квадрати и върху всеки квадрат се слага една порция от месото и се задушени гъби.

4.

 
Крайчетата на тестото се захващат и се притискат, за да се получи като торбичка, след което се слага да се пече във фурната

5.

 
Прави се винен сос - кравето масло се загрява на котлона, прибавя се брашното, слага се телешкият бульон, разтворен в 250мл топла вода и се долива 50мл червено вино. Сосът се оставя на котлона, докато се сгъсти и виното се поизпари.

6.

Сервира се телешкото със соса и гарнитура от зеленчуци.

No comments:

Post a Comment

Subscribe Now: standard

Ratings and Recommendations by outbrain

За мен

Tuscola, il, United States
Currently, I am an MBA student at EIU. This blog will follow my studies in Corporate taxation