EN version
Съставки
- 1 1/2 вч ориз – за предпочитане с дългите зърна
- 1 паунд (около 20 големи/jumbo скариди – сурови или попарени, но готовои за готвене.
- 6 големи скилидки чесън
- 1 1/2 вч вода
- щипка сол
- 1/2 вч чушки нарязани на ивички /може и люта чушка
- 1 чч моркови на тънки 2-3 мм кръгчета
- 1чч нарязан на средно лук
- сока от един лимон/lime
- 1 сл зехтин
- 1 чч кокосово мляко (5.6 ounces)
- 1/2 - 1 чл червен пипер - chili powder
- магданоз за украса
- черен пипер
Как го сготвих
- Измих ориза добре с гореща вода (повече за готвене на ориз тук) и го сложих да ври.
- Сложих в блендъра водата чесъна и 1/2 чл сол у и го смлях на едро. Изсипах го на скаридите и ги оставих да се мариноват за 10 мин.
- Запържих лука и морковите до полуготовност
- Прибавих нарязана чушка и оставих за 1-2 мин да покъкри под капак.
- Изцедих водата на скаридите и ги добавих заедно с чесъна към зеленчуците. Прибавих веднага и 2 щипки сол, кокосовото мляко, лимоновия сок.
- Оставих да поври около 2-3 мин. Ако скаридите са сурови – до зачервяването им.
- Сервирах с бял ориз.
Порции 3 до 4.
Simply Recipes http://simplyrecipes.com
No comments:
Post a Comment