Sunday, January 10, 2010

Скариди с кокосово мляко

EN version

100_4946 100_4945

Съставки

  • 1 1/2 вч ориз – за предпочитане с дългите зърна
  • 1 паунд (около 20 големи/jumbo скариди – сурови или попарени, но готовои за готвене.
  • 6 големи скилидки чесън
  • 1 1/2 вч вода
  • щипка сол
  • 1/2 вч чушки нарязани на ивички /може и люта чушка
  • 1 чч моркови на тънки 2-3 мм кръгчета
  • 1чч нарязан на средно лук
  • сока от един лимон/lime
  • 1 сл зехтин
  • 1 чч кокосово мляко (5.6 ounces)
  • 1/2 - 1 чл червен пипер - chili powder
  • магданоз за украса
  • черен пипер

Как го сготвих

  1. Измих ориза добре с гореща вода (повече за готвене на ориз тук) и го сложих да ври.
  2. Сложих в блендъра водата чесъна и 1/2 чл сол у и го смлях на едро. Изсипах го на скаридите и ги оставих да се мариноват за 10 мин.
  3. Запържих лука и морковите до полуготовност
  4. Прибавих нарязана чушка и оставих за 1-2 мин да покъкри под капак.
  5. Изцедих водата на скаридите и ги добавих заедно с чесъна към зеленчуците. Прибавих веднага и 2 щипки сол, кокосовото мляко, лимоновия сок.
  6. Оставих да поври около 2-3 мин. Ако скаридите са сурови – до зачервяването им.
  7. Сервирах с бял ориз.

Порции 3 до 4.

Simply Recipes http://simplyrecipes.com

No comments:

Post a Comment

Subscribe Now: standard

Ratings and Recommendations by outbrain

За мен

Tuscola, il, United States
Currently, I am an MBA student at EIU. This blog will follow my studies in Corporate taxation