Tuesday, October 06, 2009

Имамбаялдъ - както го правят в Хасковско

Благодарение на angelioto

няколко патладжана еднакви по размер
разрязват се на половина
правят се леки прорези в месестата част, без да се достига кората и се посоляват и се оставят да се оттече горчивата вода
след което с лъжица се изгребва месестата част, нарязва се

първо в сгорещено голямо количество олио (може и във фритюрник), се опържват "лодките"- изгребаните патладжани
вадят се и се подсушават в домакинска хартия
леко се запържва чесън в същото олио и се вади и пак се подсушава
след чесъна, се запържва лук
той също е част от сместта, с която се пълнят патладжаните
финално се пържат нарязани на ситно пиперки (сиврия или просто сорт, който е подходящ за пържене-с по-фина структура)
и накълцаната на ситно вътрешност на патладжаните
чесънът, пиперките и патладжаните се обединяват, посоляват, добавя се нарязан на ситно магданоз и с тази смес се пълнят лодките
върху тях се режат на кръгчета от около 1 см домати и се редят плътно
в намазана с олио тавичка се нареждат така напълнените патладжани
и се пекат на баааавен огън на около 130 градуса
степента на готовност се вижда по доматите докато почти изгорят доматите
после доматите се отстраняват
ястието се оставя да изстине и се консумира охладено и поръсено със свеж магданоз на следващия ден

No comments:

Post a Comment

Subscribe Now: standard

Ratings and Recommendations by outbrain

За мен

Tuscola, il, United States
Currently, I am an MBA student at EIU. This blog will follow my studies in Corporate taxation