Продукти
1/2 пилешки гърди от по-голямо пиле - около 200г
1/2 вч лук накрязан на дребно
1 вч моркови нарязани
1 вч целина стръкове нарязни
1 кубче бульон
1/2 oz юфка
1сл брашно
1/3 вч мляко
магданоз
черен пипер
Как го направих
Сложих пилешките гърди да се варят в 3 чаши СУДЕНА ВОДА за около 45 мин, като междувремено отнех появилата се пяна.
Към края на варенето прибавих кубчето бульон.
Извадих свареното пиле и оставих на страна да истине.
Към врящата вода добавих морковите целината и лука в тази последователност.
Междувремено нарязах на хапки пилето.
Когато морковете омекнаха, добавих пилето и юфката.
Вари се още 2-3 мин.
Добавих разтвореното в млякото брашно и оставих още 1 мин.
Преместих супата от котлона преди юфката да е напълно омекнала.
Така нищо не беше "overcooked".
Вариянти за поднасяне
Наръсено с магданоз и черен пипер.
С няколко капки лимон/парченца лимон с кората
Наръсено с Пармезан
Със салата от моркови и ряпа
Ето какво стана
No comments:
Post a Comment