Sunday, November 08, 2009

Супа от гъби (Дебелец)

Благодарение на Българска национална кухня на Л. Петров
200г гъби на ивички
1 глава лук накълцан
3 сл олио
2-3 картофа на кубчета
1 яя домати на кубчета
1 сл брашно
1сл чержен пипер
2-3 стръка магданоз
3 вч гореща вода + 3 сл бульон

Лукът запържих с 1 сл вода
Добажих картофите, гъбите, водата и бульона и остажих да ври на 6 за около 5-6 мин - или докато картофите са полусварени.
Добавих останалите продукти и остажих да ври още 4-5мин.
Изключих котлона, поръсих с наршзан магданосз и остажих под капак за около 5-6мин.

Вариянти за сервиране
препечени филийки с масло поръсени с пармезан

No comments:

Post a Comment

Subscribe Now: standard

Ratings and Recommendations by outbrain

За мен

Tuscola, il, United States
Currently, I am an MBA student at EIU. This blog will follow my studies in Corporate taxation