Благодарение на БГ Кулинар
Продукти
1000 гр фасул зелен
500 гр телешко месо
80 гр лук кромид стар
5 ск. чесън стар
150 гр домати
60 гр моркови
100 гр кашкавал
30 мл олио
Магданоз
Копър
Приготвяне
1.Нарежете месото на порции, а морковите - на кубчета
2.Задушете ги заедно с нарязания лук и чесъна
3.Прибавете подправките (магданоз и копър)
4.Попарете в подсолена вода зеления фасул
5.Сипете всичко в тава
6.Отгоре нарежете наситно доматите и печете вьв фурна на умерен огьн
7.От време на време доливайте с малко вода, докато се зачерви
8.Малко преди да извадите ястието, настържете отгоре кашкавала и оставете още няколко минути във фурната
9.Поднесете с кисело мляко, по желание със счукан чесън.
Моя вариянт на Телешко със зелен фасул на фурна
Продукти
1000 гр фасул зелен консерва
500 гр телешко месо на порции
1вч лук нарязан
5 ск. чесън
150 гр домати
1вч моркови на колелца
100 гр кашкавал
2сл зехтин
Магданоз
Копър
Приготвих го така
1.Включих фурната на (450F)
2.Запържих месото за около 10мин на (6). Добавих морковите, лука, чесъна и водата от консервата. Оставих да къкри на (3) докато месото започна да се къса - около 15 мин
3.Изсипах боба и месото със зеленчуците в тавата
4. Отгоре нарязах наситно доматите
5.Прибавих подправките (магданоз и копър)
6. Оставих го да се пече вьв фурна
7.След 20 мин поръсих с настъргания кашкавал и оставете още няколко минути във фурната
8.Сервирах го с кисело мляко и чесън.
Ето и една хубава рецепта - не знам защо наречена Arabic Green Beans With Beef
Е не стана ...
Приготвих го в крайна сметка така и се получи много добре
500 гр фасул зелен от консерва изцеден
300 гр телешко месо на порции
1вч лук нарязан
1 лук нарязн на едро
5 ск. чесън
1/2вч домати настъргани на ренде
2сл олио
Магданоз
Дафинов лист
Черен пипер на зърна
Месото беше сварено с дафиновия лист и лука в тенджерата под налягане като се прибрах
Запържих на силен котлон (10) лука и чесъна добавих месото и след малко и боба заедно с 2 вч от телешкия бульон от бързоварката
Добавих малко накълцан магданоз и доматите с 1 сл червен пипер. Оставих го да покъкъкри.
Сервирах го с лъжица кисело мляко и тост с масло
No comments:
Post a Comment