Sunday, October 25, 2009

Телешко със зелен фасул на фурна

Благодарение на БГ Кулинар

Продукти
1000 гр  фасул зелен
500 гр  телешко месо
80 гр  лук кромид стар
5 ск.  чесън стар
150 гр  домати
60 гр  моркови
100 гр  кашкавал
30 мл  олио
Магданоз
Копър

Приготвяне

1.Нарежете месото на порции, а морковите - на кубчета
2.Задушете ги заедно с нарязания лук и чесъна
3.Прибавете подправките (магданоз и копър)
4.Попарете в подсолена вода зеления фасул
5.Сипете всичко в тава
6.Отгоре нарежете наситно доматите и печете вьв фурна на умерен огьн
7.От време на време доливайте с малко вода, докато се зачерви
8.Малко преди да извадите ястието, настържете отгоре кашкавала и оставете още няколко минути във фурната
9.Поднесете с кисело мляко, по желание със счукан чесън.

Моя вариянт на Телешко със зелен фасул на фурна
Продукти

1000 гр  фасул зелен консерва
500 гр  телешко месо на порции
1вч  лук нарязан
5 ск.  чесън
150 гр  домати 
1вч  моркови на колелца
100 гр  кашкавал 
2сл  зехтин
Магданоз
Копър

Приготвих го така

1.Включих фурната на (450F)
2.Запържих месото за около 10мин на (6). Добавих морковите, лука, чесъна и водата от консервата. Оставих да къкри на (3) докато месото започна да се къса - около 15 мин
3.Изсипах боба и месото със зеленчуците в тавата
4. Отгоре нарязах наситно доматите
5.Прибавих подправките (магданоз и копър)
6. Оставих го да се пече вьв фурна
7.След 20 мин поръсих с настъргания кашкавал и оставете още няколко минути във фурната
8.Сервирах го с кисело мляко и чесън.

Ето и една хубава рецепта - не знам защо наречена Arabic Green Beans With Beef

Е не стана ...

Приготвих го в крайна сметка така и се получи много добре
500 гр  фасул зелен от консерва изцеден
300 гр  телешко месо на порции
1вч  лук нарязан
1 лук нарязн на едро
5 ск.  чесън 
1/2вч домати  настъргани на ренде
2сл  олио
Магданоз
Дафинов лист
Черен пипер на зърна

Месото беше сварено с дафиновия лист и лука в тенджерата под налягане като се прибрах
Запържих на силен котлон (10) лука и чесъна добавих месото и след малко и боба  заедно с 2 вч от телешкия бульон от бързоварката
Добавих малко накълцан магданоз и доматите с 1 сл червен пипер. Оставих го да покъкъкри.
Сервирах го с лъжица кисело мляко и тост с масло

No comments:

Post a Comment

Subscribe Now: standard

Ratings and Recommendations by outbrain

За мен

Tuscola, il, United States
Currently, I am an MBA student at EIU. This blog will follow my studies in Corporate taxation